vineri, 24 februarie 2012

Cultivarea Trufelor

CULTIVAREA TRUFELOR      


    Cultivarea trufelor nu mai reprezinta o himera; pe teritoriul Italiei aceasta este prezenta de aproximativ 25 de ani si permite celor care doresc sa se aventureze într-o astfel de afacere sa obtina rezultate concrete. Cei care vor da dovada de constanta si de pasiune vor avea posibilitatea, în câtiva ani, sa obtina rezultate optime.
    Speciile de trufe care se cultiva efectiv sunt Tuber Melanosporum (trufa neagra) si Tuber Aestivum Vitt (trufa de vara sau scorzone). Micoriza plantelor cu sporul deTuber Magnatum Pico (trufa alba) se dovedeste a fi mai problematica.
    Trufele care se obtin din culturi sunt deseori de o calitate superioara celor gasite în natura; acest fapt se datoreaza conditiilor privilegiate în care cresc. Factorii determinanti pentru nasterea trufelor (planta cu care sporii intra în simbioza, pamântul, cantitatea de apa) sunt controlati pas cu pas, dând astfel nastere unui produs de calitate superioara.
    Noi va vom asista pas cu pas la crearea propriei dvs. trufarii; în acest sens va vom oferi asistenta necesara pentru tot ceea ce va intereseaza: selectarea si achizitionarea plantelor micorizate; selectionarea plantelor micorizate si evident primul pas pentru realizarea propriei culturi trufiere. Plantele pe care noi le selectionam pentru dvs. detin în întregime un procent ridicat de micoriza si au o calitate superioara, ceea ce reprezinta garantia unui rezultat sigur.

Pretul unui alun micorizat este 30 Euro !
cu posibilitate de discount  - Afla Cum !


Oferim:
- consultanta (ne deplasam la locul terenului, analizam solul, va prezentam variantele cele mai bune pentru dvs.)
- garantie pentru micorizarea puietilor direct de la firma producatoare din Italia , precum si verificari periodice gratuite in primul an de cultura
- piata de desfacere (vanzare/cumparare) atat pentru Trufe cat si pentru Alune, deci castigati de 2 ori .  

Click Aici pentru a urmari un reportaj realizat de ProTV referitor la plantatiile de aluni micorizati in Romania !



Culturile trufiere

  
A înfiinta o trufarie înseamna a realiza o cultura trufiera de la zero sau a sadi plante micorizate cu trufe pe un teren unde trufa nu este prezenta în mod spontan. în acest caz este indispensabila verificarea si analizarea calitatii terenului, pentru a fi identificate plantele cele mai potrivite în vederea sadirii lor.




Studierea locului si punerea în opera a culturii trufiere

Firma Noastra, dupa ce a analizat pozitionarea si altitudinea terenului, va va oferi întreaga asistenta tehnica de care aveti nevoie, va va ajuta si va va consilia astfel încât sa puteti obtine cele mai bune rezultate, evitând eventualele probleme tipice care apar din cauza lipsei de experienta în domeniu:


  • Verificarea periodica a trufariei
  • Ridicarea produsului
  • Asistenta tehnica pentru trufariile deja existente
Alegerea terenului In alegerea lotului de teren pentru înfiintarea culturii trufiere trebuie sa se tina cont de un cumul de factori care conditioneaza dezvoltarea trufei. Astfel, trufa alba prefera terenurile cu origini calcaroase din treapta Tertiara si Cuaternara, iar trufa neagra pe cele mai vechi din treapta Secundara. Trufa neagra de vara si trufa uncinato pot în schimb sa creasca pe orice tip de teren.

Perioada de maturatie

Clima are o importanta însemnata în dezvoltarea trufelor. Anumite trufe, cum ar fi T. magnatum si T. uncinatum, prefera tinuturile cu clima sub- continentala sau continentala, caracterizata prin veri calduroase, cu ploi care depasesc 40 mm lunar, toamne umede si ierni friguroase. Aceasta clima este caracteristica si României unde pot fi cultivate si TUBER MELANOSPORUM, TUBER AESTIVUM si TUBER UNCINATUM, aceasta din urma având nevoie de veri calduroase, bogate în precipitatii.
Diferitele specii de trufe au nevoie de conditii climaterice diverse pentru a forma corpul de fructificatie, de aceea perioadele de maturatie si de recoltare difera de la specie la specie si în multe din cazuri se suprapun.
SPECIA PERIOADA DE MATURATIE

i f m a m i i a s o n d
Tuber nigrum X X X x





X X
Tuber brumale X X X X





X X
Tuber aestivum _ _ _ _ X X X X X _ _ _
Tuber uncinatum X X






X X X
Tuber mesentericum X X X X



X X X X
Tuber magnatum



_ _
_ X X X _
X indica perioada de maxima dezvoltare
- indica perioada cu randamet scazut

_

  Cererea de trufe

In lume cererea de trufe e din ce in ce mai mare, iar cantitatile culese din ce in ce mai mici. Din culesul spontan cantitatile sunt variabile, influentate 80% de vreme, in special de precipitatii, iar in aceste conditii unele trufe sunt chiar in curs de disparitie (trufa franceza). De aceea unele state au intervenit prin infintarea de culturi (Franta 200 ha, parteneriat public + privat, Spania 500 ha, Italia 400 ha). Avantajele unei astfel de culturi sunt :


  • Crearea de locuri de munca in mediul rural
  • Ocuparea terenurilor pe termen lung (40-50 ani)
  • Aducerea de venituri pentru bugetele locale (in cazul parteneriatului public privat)
  • Aducerea de venituri duble (in cazul plantarii de alun) se vind atat alunele cat si trufele
  • Durata mare de viata si productie 30 -40 ani fara interventie mecanizata
  • Costuri de intretinere minime
  • Avantaje pentru mediu - Crearea unui "plaman verde"(cultura este de fapt o padure)
  • Stabilizarea solului
  • Este o cultura ecologica care nu foloseste ingrasaminte
Pentru detalii referitoare la cultivarea trufelor va rugam sa ne contactati la 
email -       trufe_romania@yahoo.com
sau telefon- 0724388049
Persoana de contact : George Ivan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu